Site Loader
تهران ، ستارخان ، مرکز پارسیان الکتریک

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از آی اف ال ساینس، محققان ارگانیسم دریایی منقرض شده ۴۵۰ میلیون ساله را در قالب یک ماکت رباتیک نرم بازسازی کردند. امید است که این ربات بتواند برای درک بهتر نحوه حرکت موجودات منقرض شده و چگونگی تبدیل آن به آنچه امروز در قلمرو حیوانات می‌بینیم اطلاعاتی به ما بدهد.

این ربات کپی از پلوروسیستید، موجود دریایی متعلق به خارپوستان است(دسته ای از حیوانات که امروزه شامل ستاره های دریایی و خارپشت های دریایی هستند) دانشمندان معتقدند که پلوروسیستیدها از اولین خارپوستان قادر به استفاده از ساقه عضلانی برای حرکت بوده اند و نقش مهمی در تکامل خارپوستان داشته اند. با این حال، امروزه هیچ چیز کاملاً شبیه آنها وجود ندارد، بنابراین دشوار است که دقیقاً بدانیم نقش تکاملی آنها شامل چه چیزی است.

در نتیجه، محققان برای بازسازی ارگانیسم باستانی و حرکات آن به روباتیک نرم روی آوردند. تیمی بین‌المللی از شواهد فسیلی پلوروسیستید برای هدایت طراحی ربات استفاده کرد که آن‌ها از ترکیبی از عناصر و پلیمرهای چاپ ۳بعدی ساخته‌اند. این ماهیت انعطاف پذیر ساقه عضلانی دم مانند این موجود را تقلید کرد.

آنها دریافتند که ساقه عضلانی احتمالاً برای حرکت ارگانیسم حیاتی است و به آن اجازه می‌دهد تا با هل دادن حیوان به جلو بر روی کف دریا حرکت کند. محققان همچنین دریافتند که می‌توانند با افزایش طول ساقه، سرعت حیوان را افزایش دهند.

ربات پلوروسیستید بخشی از یک حوزه جدید تحقیقاتی در حال رشد است. هدف این رشته استفاده از روباتیک با مواد منعطف و مواد نرم برای تکثیر موجودات منقرض شده است. پس از اثبات این که این امر با پلوروکیستیک ها امکان پذیر است، محققان قصد دارند حتی موجودات منقرض شده بیشتری را تکثیر کنند.

فیل لداک، یکی از نویسندگان این مقاله، گفت: «ایجاد یک زندگی جدید به چیزی که تقریباً ۵۰۰ میلیون سال پیش وجود داشته است، به خودی خود هیجان انگیز است، اما آنچه واقعاً ما را در مورد این پیشرفت هیجان زده می کند این است که چقدر می توانیم از آن بیاموزیم. ما فقط به فسیل‌های موجود در زمین نگاه نمی‌کنیم، بلکه سعی می‌کنیم از طریق کار با دیرینه‌شناسان، زندگی را بهتر درک کنیم.»

این مطالعه در Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

پایان پیام/ ت ۲۰۲

Post Author: محسن