پروژه کنترل از راه دور LED
در پروژه شماره ۵ توانسته بودیم که یک LED را با یک کلید شاسی خاموش و روشن کنیم به طوری که هر مرتبه به صورت معکوس عمل کند اما در پروژه شماره ۶ می خواهیم همین کار را با ریموت های RF و از راه دور انجام دهیم. شما با یادگیری و انجام دادن این پروژه و تعمیم آن به راحتی می توانید کلیه لوازم برقی و الکترونیکی خود را در هر مکانی خاموش و یا روشن کنید.
برای انجام این پروژه در ابتدا بایستی یک ماژول گیرنده RXB22 315MHZ تهیه کنیم به همراه یک ریموت ۳۱۵ مگاهرتز. همچنین به یک دیکودر pt2272 نیز نیازمندیم. پس از تهیه اقلام ذکر شده مدار را طبق شکل زیر می بندیم.
همانطور که در شکل مدار بالا ملاحظه می کنید پایه ۱۷ آی سی pt2272 را به یک led متصل کردیم این پایه نشان می دهد که گیرنده دارد کار می کند و هر بار که دکمه ریموت را بزنید این LED روشن و خاموش می شود.
پایه ۱۴ دیکودر هم ورودی دیتا از سمت ماژول گیرنده RXB22 می باشد.
در مورد پایه ۱۵ و ۱۶ باید دقت کنید که مقدار مقاومتی که در گیرنده قرار می دهید باید متناسب با مقدار مقاومت در فرستنده (ریموت) باشد. مقادیر استاندارد برای مقاومت راه انداز اسیلاتورهای ۲۲۶۲ و ۲۲۷۲ طبق جدول زیر می باشد.
در مورد پایه D هم باید این نکته را در نظر داشته باشید که پایه های ۱۰ تا ۱۳ در آی سی pt2272 مربوط به دیتا می باشند بنابراین باید بدانید که در فرستنده (ریموت) دیتا را به کدام پایه متصل کردید بعنوان مثال اگر کلید را در فرستنده به پایه D1 متصل کردید در گیرنده هم خروجی را باید از پایه D1 دریافت کنید.
مطلب دیگر در مورد آی سی های pt خطوط آدرس دهی می باشند که با حرف A نشان داده می شوند و هر کد آدرسی را که در فرستنده داده باشید باید در گیرنده همان کد را بدهید. و اگر کد آدرسی در فرستنده یا ریموت ندهید نیازی نیست تا پایه های خطوط آدرس در گیرنده را به جایی متصل کنید (مانند مدار شکل بالا) و کدگذاری فقط برای ایجاد امنیت می باشد. برای کدگذاری هم باید پایه های ۱ تا ۸ را به دلخواه به زمین یا به Vcc متصل کنید و یا اینکه آنها را رهاسازی کنید.
از آی سی ۷۴ls76 نیز در این مدار برای معکوس کردن خروجی قبلی استفاده کردیم بدین صورت که هر باری که دکمه ریموت فشار داده می شود خروجی دیتا در گیرنده یک می شود و سپس صفر می شود و در واقع پایه کلاک فلیپ فلاپ تحریک می شود (برای اطلاعات بیشتر به پروژه ۵ مراجعه کنید) و در نتیجه LED که به پایه خروجی فلیپ فلاپ متصل شده اگر روشن است خاموش و اگر روشن است خاموش می شود.
دقت داشته باشید که آی سی های pt2272 انواع مختلفی دارد در این مدار ما باید از مدلی استفاده کنیم که خروجی لحظه ای دارد و با پسوند M می باشد اگر از مدلی استفاده کنیم که خروجی لچ داشته باشد و با پسوند L ، خروجی ۱ تا زدن دکمه دیگر در خروجی دیتای آی سی ۲۲۷۲ می ماند و کلاک مورد نظر ما برای فلیپ فلاپ را نمی دهد.
پیشنهاد می کنیم پس از بستن پروژه بالا از ماژول گیرنده RXC6 433MHZ برای کنترل led از راه دور استفاده نمایید.
برای بهبود کیفیت مطالب ارئه شده در ایده الکترونیک می توانید با ثبت نظرات ما را یاری فرمائید.
دسته بندی : الکترونیک پایه