Site Loader
تهران ، ستارخان ، مرکز پارسیان الکتریک

روش‌های اندازه‌گیری صنعتی (سنسورهای ابزار دقیق)

اندازه‌گیری سطح مخازن به روش‌های مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌گیرد. روش‌های مستقیم شامل استفاده از میله عمق‌سنج و شیشه‌های سطح (Sight Glass) می‌باشد که امکان مشاهده مستقیم سطح مایع را فراهم می‌کند. این روش‌ها اغلب ساده و کم‌هزینه هستند اما معایبی نظیر نیاز به دقت پایین و نیاز به نیروی انسانی برای خواندن داده‌ها دارند. در مقابل، روش زنجیر یا گیج شناور اجازه می‌دهد که با استفاده از شناور و زنجیر، سطح سیال در مخازن به‌طور دقیق‌تری اندازه‌گیری شود.

روش‌های غیرمستقیم از ابزارهایی مانند ترانسدیوسرها برای تبدیل ویژگی‌های فیزیکی به سیگنال‌های الکتریکی استفاده می‌کنند. از جمله این روش‌ها، استفاده از لودسل‌ها برای اندازه‌گیری وزن کل مواد داخل مخزن است که بر پایه تعیین سطح از طریق محاسبه وزن می‌باشد. همچنین، روش هیدرواستاتیک که با استفاده از سنسورهای فشار انجام می‌گیرد و به دقت بالایی در اندازه‌گیری سطح مایعات دارد، بسیار مرسوم است.

اندازه‌گیری سطح توسط سنسورهای رادار و التراسونیک به تکنولوژی پیشرفته‌تری نسبت به روش‌های دیگر تکیه دارد. سنسورهای رادار با استفاده از مایکروویو برای اندازه‌گیری دقیق و غیر تماسی سطح به کار می‌روند و از تاثیرپذیری کمتری در برابر تغییرات محیطی برخوردار هستند. در مقابل، سنسورهای التراسونیک از امواج صوتی برای اندازه‌گیری استفاده می‌کنند و با وجود سهولت نصب، در محیط‌هایی با بخار، دود و حرارت زیاد، دقت کمتری دارند.

این روش‌ها به فراهم آوردن دقت و کارآمدی بالا در صنایع مختلف کمک می‌کنند و با توجه به نیاز و شرایط خاص هر صنعت، انتخاب می‌شوند. استفاده از تکنولوژی‌های نوین و پیشرفته به منظور بهینه‌سازی فرآیندها و افزایش ایمنی در صنایع کلیدی می‌باشد.

سطح سنج هیدرواستاتیک چیست؟

سطح سنج هیدرواستاتیک (hydrostatic level measurement) دستگاهی است که ارتفاع مایعات را برحسب میزان فشار ناشی از وزن مایع اندازه‌گیری می‌کند. فشار هیدرواستاتیک یک مایع به عمق آن مایع بستگی دارد، نه بشکل یا اندازه ظرفی که مایع در آن قرار دارد.

پارادوکس هیدرواستاتیکی بدین معناست که فشار در هر نقطه‌ای از یک مایع ساکن، فقط به ژرفای آن نقطه و چگالی مایع بستگی دارد. یعنی فشار بشکل یا حجم ظرفی که مایع در آن قرار دارد وابسته نیست.

این دستگاه ابزار دقیق معمولاً در مخازن، سدها و چاه‌ها بکار می‌رود تا سطح مایعات با حساسیت بالایی مورد پایش و اندازه‌گیری قرار دهد. این دستگاه‌ها بدلیل دقت بالا و قابلیت اطمینان، بطور گسترده‌ای در صنایع مختلفی مانند نفت و گاز، شیمیایی، آبخیزداری، خاک چینی، غذایی و دارویی استفاده می‌شوند.

سطح سنج هیدرواستاتیک چیست؟ اصل فشار هیدرواستاتیک

روش‌های اندازه‌گیری صنعتی (سنسورهای ابزار دقیق)

سنسور هیدرواستاتیک چیست؟

سنسورهای هیدروستاتیک بمنظور اندازه‌گیری فشار مایع در عمق‌های مختلف طراحی شده‌اند. این سنسورها معمولاً شامل دیافراگم‌های فشار هستند که تغییرات فشار را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کنند. انواع مختلف سنسورهای هیدروستاتیک شامل دیافراگمی، مقاومتی و خازنی هستند، که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند.

سطح سنج‌های هیدرواستاتیک بر اساس رابطه‌ی بین ژرفای مایع، چگالی مایع و فشار کار می‌کنند. این فشار بکمک فرمول P=ρ⋅g⋅h محاسبه می‌شود. که در آن: P فشار هیدرواستاتیک است، ρ چگالی مایع، g شتاب گرانشی (۹٫۸۱ متر بر مجذور ثانیه) و h ارتفاع مایع است.

سنسور خازنی که به آن سنسور دی الکتریک نیز گفته می‌شود یکی از تجهیزات پرکاربرد در صنعت به حساب می‌آید. این سنسور با اندازه گیری ثابت دی الکتریک در محیط اطراف خود، می‌تواند سطح مایعات و مواد پودری موجود در مخازن را تعیین کند. سنسورهای خازنی در انواع مختلفی برای کاربردهای گوناگون در صنعت طراحی و عرضه می‌شوند. سنسور‌های خازنی در کنترل سطح مواد موجود مخازن، کنترل مایعات داخل مخازن و تانک ها کاربرد دارند.

سنسور خازنی تشخیص سطح آب چیست ؟

سنسور خازنی تشخیص سطح آب، نوعی دستگاه الکترونیکی است که می‌تواند سطح مایعاتی مانند آب را با تماس فیزیکی، شناسایی و تعیین کند. به طور کلی این حسگر یک میدان الکتریکی در طول حسگر را منتشر می‌کند و عملکرد آن بر اساس تغییر ظرفیت بین دیواره مخزن و سنسور، تعیین می‌شود.

هر عاملی که این میدان الکتریکی را مختل کند، توسط حسگر خازنی شناسایی می‌شود و به این ترتیب می‌توان آن را به راحتی برطرف کرد. به همین دلیل سنسورهای خازنی یکی از بهترین ابزارهای دقیق صنعتی به حساب می‌آیند که در صنایع مختلف به کار برده می‌شوند.

هنگامی که حجم آب داخل مخزن بیش از حد مجاز باشد، ظرفیت خازنی افزایش می‌یابد. افزایش ظرفیت خازن و عبور آن از مقدار مجاز تعیین، سنسور را فعال می‌کند. به کمک این سنسورها می‌توان ضریب ایمنی محیط کار را افزایش داد و به این ترتیب از بسیاری از خسارات جلوگیری می‌شود.

کاربرد سنسور خازنی تشخیص سطح آب بیشتر در محیط‌های خشن و خطرناک مانند محیط‌هایی با فشار و دمای بسیار بالا و یا محیط‌های قابل انفجار و اشتعال است. این سنسور می‌تواند در محیط‌های خطرناک سطح آب و یا دیگر مایعات مانند اسیدها، مواد شیمیایی، روغن‌ها و دیگر مواد داخل مخازن را اندازه گیری کند. همچنین از این سنسور می‌توان برای بررسی تغییرات سطح آب و ایجاد هشدار نیز استفاده کرد.

کاربرد سنسور خازنی تشخیص سطح آب در صنعت

روش‌های اندازه‌گیری صنعتی (سنسورهای ابزار دقیق)
کاربرد سنسور خازنی تشخیص سطح آب در صنعت

انواع سنسور خازنی

همانطور که ملاحظه می‌کنید سنسورهای خازنی در صنعت کاربردهای زیادی دارند و در بسیاری موارد استفاده از آن‌ها ضروری و واجب است. این سنسورها علاوه بر کنترل سطح مایعات در تشخیص سطح مواد جامد، پودری و… نیز کاربرد دارند. سنسورهای خازنی که با نام‌های سطح سنج خازنی، سوئیچ سطح خازنی و لول سنج سطح نیز شناخته می‌شوند، از پرکاربردترین حسگرها در صنعت هستند که در انواع بسیار متنوعی تولید می شوند.

انواع سنسور خازنی پرکاربرد عبارتند از : سنسور با پروب سیم بکسل، سنسور با پروب میله ای سنسور دارای چند کاتد، سنسور کوچک و با صرفه، است.

پرکاربردترین سنسور های خازنی کنترل سطح در صنعت عبارتند از :

  • سنسور خازنی وگا VEGA CAP 67
  • سنسور خازنی وگا VEGA CAP 66
  • سنسور خازنی وگا VEGA CAP 65 مخصوص پودرها
  • سنسور خازنی میله ای VEGA CAP 62

ترانسمیتر فشار با استفاده از مبدل، فشار را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند. این سیگنال الکتریکی سپس به سیستم کنترلی مانند یک PLC ارسال می‌شود. از مزایای ترانسمیتر فشار می‌توان به دقت بالا، قابلیت اندازه‌گیری در محدوده‌های گسترده و مقاومت در برابر افت کیفیت سیگنال اشاره کرد. البته، همچنین باید به معایب و الزامات نصب آن نیز توجه کنیم. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد نحوه اتصال سنسور فشار به درایو آشنا شوید.

انواع ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار مطلق

اندازه‌گیری فشار واقعی در هر نقطه نسبت به خلا (فشار صفر مطلق).

ترانسمیتر اختلاف فشار

اندازه‌گیری اختلاف فشار بین دو نقطه. معمولاً در کنترل فرآیندهای شیمیایی، پتروشیمی و تولید مواد شیمیایی استفاده می‌شود. همچنین در صنایع نفت و گاز، حفاری، و استخراج نفت و گاز کاربرد دارند.

نحوه کار ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار با استفاده از مبدل داخلی، فشار را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کند. این سیگنال الکتریکی سپس به واحد کنترل جهت تجزیه و تحلیل داده ارسال می‌گردد.

مزایا و معایب ترانسمیتر فشار

  • مزایا: دقت بالا، قابلیت اندازه‌گیری در محدوده‌های گسترده.
  • معایب: هزینه نسبتاً بالا، نیاز به تنظیمات دقیق.

تفاوت ترانسمیتر با ترانسدیوسر

ترانسمیتر فشار سیگنال‌های استاندارد (۲۰-۴ میلی آمپر) و قابل درک برای سیستم‌های کنترلی را ارسال می‌کند، در حالی که ترانسدیوسر فقط فشار را اندازه‌گیری می‌کند.

عوامل موثر بر انتخاب ترانسمیتر فشار

نوع فشار قابل اندازه‌گیری، محیط کار، دقت مورد نیاز و محدودیت‌های فضایی از عوامل تاثیر گذار در انتخاب یک ترانسمیتر فشار می‌باشد.

روش‌های اندازه‌گیری صنعتی (سنسورهای ابزار دقیق)

راهنمای نحوه اتصال سنسور فشار به اینورتر

آب، منبعی حیاتی است که زندگی و سلامت محیط زیست به آن وابسته‌اند. از مخازن کوچک تا منابع عظیم، آگاهی از سطح دقیق آب و مدیریت آن می‌تواند تاثیر بزرگی بر حفظ این منبع ارزشمند داشته باشد. شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که چطور می‌توان همیشه سطح آب را با دقت بالا اندازه‌گیری کرد؟ اینجاست که ماژول‌های سنسور تشخیص سطح آب وارد عمل می‌شوند. ابزارهایی که مانند یک چشم هوشمند، سطح آب را کنترل می‌کنند و اطلاعات لازم را به ما می‌دهند تا بهترین استفاده را از این منبع حیاتی داشته باشیم.

ماژول تشخیص سطح آب چیست؟

ماژول تشخیص سطح آب ابزاری است که سطح مایعات را در مخازن و سیستم‌های مختلف اندازه‌گیری می‌کند. این دستگاه با استفاده از فناوری‌هایی مانند امواج صوتی، سنسورهای راداری و فشار، سطح آب یا مایع را با دقت بررسی کرده و داده‌ها را به سیستم‌های کنترل ارسال می‌کند.

در صنایعی مثل کشاورزی، تصفیه آب و نفت و گاز، این ماژول برای جلوگیری از سرریز، مدیریت منابع و حفاظت از تجهیزات بسیار کاربردی است. انتخاب نوع مناسب ماژول بعواملی مانند شرایط محیطی، نوع مایع و میزان دقت مورد نیاز بستگی دارد و می‌تواند در بهبود کارایی و کاهش هزینه‌ها مؤثر باشد.

چرا سطح آب مخازن اندازه‌گیری می‌شود؟

تشخیص سطح آب مخازن یا بعبارت دیگر اندازه‌گیری ارتفاع سطح مایعات، در صنعت بمنظور کنترل ارتفاع سطح و جلوگیری از سرریز شدن در مخازن و برخی از دستگاه‌های فرایندی صورت می‌پذیرد و در کاربردهای صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف اصلی از سطح سنجی، اطلاع از ارتفاع سطح مایع در هر لحظه است. این اطلاعات برای انجام عملیات لازم در ارتباط با آن مایع مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای این کار از دستگاه‌های مختلفی مختلفی مانند ماژول سنسور تشخیص سطح آب مخازن راداری، التراسونیک و غیره استفاده می‌شود.

سنسورهای سطح آب در صنایعی مانند کشاورزی، تولید، مدیریت فاضلاب و نظارت محیطی نقش حیاتی ایفا می‌کنند. در کشاورزی، این سنسورها به بهینه‌سازی سیستم‌های آبیاری کمک می‌کنند و از آبیاری کم یا بیش از حد جلوگیری می‌کنند. در تولید، اندازه‌گیری دقیق سطح آب برای بهینه‌سازی فرآیندها و جلوگیری از آسیب به تجهیزات ضروری است. در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب نیز، سنسورهای سطح آب برای نظارت بر سطح آب و جلوگیری از سرریز، که می‌تواند منجر به آسیب‌های زیست‌محیطی و مشکلات بهداشتی شود، ضروری هستند.

ماژول سنسور تشخیص سطح آب مخازن: ضرورت، مزایای ماژول‌های سنسور

روش‌های اندازه‌گیری صنعتی (سنسورهای ابزار دقیق)

سنسورهای سطح آب به بخشی جدایی‌ناپذیر از صنایع مختلف تبدیل شده‌اند، بطوری که مدیریت کارآمد منابع آب، جلوگیری از آسیب و حفاظت از محیط زیست را تضمین می‌کنند. درک اهمیت، تکامل، انواع، اصول کاری و عوامل موثر بر انتخاب سنسورهای سطح آب برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه آتی ضروری است. با انتخاب سنسور مناسب، صنایع می‌توانند فرآیندها را بهینه کرده، هزینه‌ها را کاهش دهند و به شیوه‌های مدیریت پایدار آب کمک کنند.

پرشر سوئیچ چیست؟ سوئیچ فشار چگونه کار می‌کند؟

پرشر سوئیچ (Pressure Switch) دستگاهی الکترومکانیکی است که غالبا برای کنترل و نظارت بر فشار مایع یا گاز در یک سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد. وقتی که فشار مایع یا گاز به یک حد مشخص می‌رسد یا از آن حد عبور می‌کند، پرشر سوئیچ به عنوان یک سوئیچ الکتریکی عمل می‌کند و سیگنالی را به سیستم کنترلی ارسال می‌کند. یادآوری می‌کنیم، سوئیچ فشار نام دیگر این تجهیز است. سیالات رایج برای استفاده این تجهیزات عبارتند از روغن هیدرولیک، آب، گازهای تبرید، هوای فشرده، بنزین.

بعبارتی سوئیچ های فشار دستگاه هایی هستند که برای اندازه گیری فشار در هر محیطی نصب می‌شوند. از این وسیله برای هشدار به کاربر در مورد فشار از دست رفته یا افزایش فشار استفاده می‌گردد. پرشر سوئیچ‌ها قابل تنظیم هستند و کاربران می‌توانند محدوده های از پیش تعریف‌ شده را برای فعال کردن رله خروجی مورد نیاز خود را تنظیم کنند.

پرشر سوئیچ چیست | انواع و کاربرد | اجزاء و نحوه کالیبراسیون

انواع پرشر سوئیچ

سوئیچ فشار دیجیتالی
سوئیچ فشار مکانیکی
از دیدگاه نوع کاربرد نیز پرشر سوئیچ‌ها تنوع بالایی دارند مانند: سوئیچ فشار خودرو، پرشر سوئیچ دستگاه تصفیه آب و… در ادامه مقاله هر کدام از این نوع ها را برحسب ساختار و نحوه عملکرد بررسی و شرح می‌دهیم.

آداک فرایند سپهر با سابقه طولانی و تجربیات موفق در امر مشاوره، تامین و خدمات پس از فروش تجهیزات ابزار دقیق به عنوان شرکتی پیشرو در ایران فعالیت دارد. این شرکت با توجه به نیازهای مشتریان خود، خدمات اختصاصی به آنها ارائه می‌دهد. همچنین با بهره‌گیری از تیمی متخصص و با تجربه، همواره در تلاش است تا نوین‌ترین تجهیزات ابزاردقیق را با قیمتی استثنایی به مشتریان خود عرضه کند. شما نیز می‌توانید فقط با یک تماس ساده از خدمات این مجموعه بصورت رایگان استفاده نمایید.

Post Author:

دیدگاهتان را بنویسید