به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، امروز سهشنبه، آخرین روزِ بارانی آبانماه، مراسم افتتاحیه خانه خلاق کارستان بهارستان و نشست با فعالان حوزه اقتصاد خلاق برگزار شد. روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم و جمعی از فعالان صنعت خلاق و فرهنگی، از حاضرین این مراسم بودند.
خانه خلاق کارستان بهارستان، که فاز نخست آن امروز افتتاح شد، قرار است بزرگترین پردیس نوآوری در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق باشد. این خانه خلاق با سه استودیوی تخصصی پذیرای ۴۰۰ نفر فعال حوزه فرهنگی و ۵۰ تیم در یک فضای ۴۸۰۰ متر مربعی خواهد بود. نهاد بالادستی این خانه نیز، حوزه هنری انقلاب اسلامی است.
علم و هنر، دو ودیعه ارزشآفرین
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود در این مراسم بیان داشت: بحث فرهنگ، اتمسفر هوایی است که روح ما در آن تنفس میکند. هیچچیز بدون فرهنگ معنا ندارد و انسان در معنای روحانی در فرهنگ رشد میکند. در اتمسفر فرهنگ دو موجود ارزشآفرین، یعنی علم و هنر وجود دارد و تعقل و زیباییشناسی دو ودیعه خداوند به انسان هستند.
او تشریح کرد: وقتی علم و اقتصاد به هم پیوند برقرار میکند، شرکت و صنعت ایجاد میشود و مواهب آن به همه مردم میرسد. به طور مشابه، هنر هم وقتی با اقتصاد گره میخورد، محصولات ارزشمند و دارای زیباییهای هنری خلق میشود. در نقطه مشترک این دو نیز، مجموعههای خلاق وجود دارد؛ به طور مثال، «انیمیشن» یک مثال از این مورد است که ترکیبی از فناوری، علم، هنر و اقتصاد است.
دهقانی در خصوص مجموعه خانه خلاق بهارستان خاطرنشان کرد: کارستان بهارستان برای هستههایی که بر مبنای یک سری باورها و اهداف مشترک شکل گرفته است. به عقیده بنده در مسأله فرهنگ، اقتصاد اولویت دوم است. وقتی اقتصاد در فرهنگ اولویت قرار گیرد، فرهنگ مبتذل خلق میشود، اما اقتصادی که در اتمسفر فرهنگ شکل میگیرد، یک اقتصاد بالنده و نوآور خواهد بود.
او در پایان سخنان خود اظهار داشت: این مجموعه تجربه جدید از مسیر رشد و فرآیند تعالی و تأثیرگذاری است. چیزی که این مجموعه را از سایر بازیگران متمایز خواهد کرد، اتفاقاتی است که اینجا رقم خواهد خورد. در این مجموعه، تجربههای بزرگ اهالی اهل فرهنگ، اقتصاد، علم و فناوری کنار هم قرار خواهد گرفت و تأثیرات بزرگی خلق خواهد شد.
استقرار ۴۰۰ فعال فرهنگی در مجموعه کارستان بهارستان
سیدامیرحسین چاووشی، مدیرعامل مؤسس مجموعه در معرفی این مجموعه گفت: خانه خلاق بهارستان به عنوان بزرگترین پردیس نوآوری فرهنگی در کشور امروز اعلام موجودیت میکند. برای این مجموعه یک شرکت سهامی خاص نیز تشکیل شده است و به تیمها و فعالان خلاق و فرهنگی خدمات ارائه خواهد داد.
وی در خصوص پیشینه این مجموعه گفت: از سالها پیش، در فاز مطالعاتی، مسائل تیمهای فرهنگی و هنری را احصا میکردیم. مشکلات مربوط به استقرار، ارتباط محدود و پیچیدگی این ارتباط با دیگر بازیگران، کمبود امکانات یا فضای کار اشتراکی، ارتباط سخت با منتورها وغیره از مشکلات این تیمها بود و سعی کردیم به دنبال راهحلی باشیم که بیشتر این مشکلات را برای این تیمها رفع کند.
چاووشی افزود: در پاسخ به این معضلات، راهی که با توجه به مزیت نسبی خودمان انتخاب کردیم، مستقرشدن در لایه زیرساخت و تجهیز بود. به عبارت دیگر، مأموریت ما تقویت زیستبوم نوآوری فرهنگی با ایجاد امکانات در لایه زیرساخت و تجهیز است.
او تأکید داشت: انتخاب عنوان پردیس نوآوری به این دلیل بوده است که بین این مجموعه و استودیوها، شتابدهندهها، کارخانههای نوآوری و غیره وجود دارد. امکانات و زیرساختهایی مثل استودیو تصویربرداری، تجهیزات صوت و موسیقی، کارگاهها، فضای کار اشتراکی و غیره در این مجموعه، در سه بخش دیداری-شنیداری، بخش عمومی و بخش طراحی و ساخت هنرهای تجسمی به تیمها ارائه میشود.
مدیر عامل مجموعه کارستان بهارستان بیان داشت: کارستان بهارستان، یک زیرساخت یا میزبان هوشمند است؛ به این معنی که در جریان ورودی این مجموعه یک مهندسی انجام دادهایم و سعی میکنیم بازیگران و تیمهای کوچک را در ارتباط با سایر تیمها و همچنین بازیگران بزرگ زیستبوم قرار دهیم. از طرفی در این مجموعه به دنبال ایجاد ارتباط بین تیمهای خلاق، برقراری ارتباط با نهادهای دولتی و حاکمیتی یا نهادهای خصوصی خواهیم بود.
وی در ادامه تأکید کرد: تمرکز موضوعی در ابتدای شروع کار بر حوزه کودک و نوجوان خواهد بود.
پایان پیام/