به گزارش خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، امروز ماهواره «مهدا» و ۲ نانو ماهواره «هاتف ۱» و «کیهان ۲» سوار بر سیمرغ در مداری بیضوی با کمینه ۴۵۰ کیلومتر و بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتر قرار گرفت.
پرتاب موفق امروز یک رکورد در صنعت فضایی کشور محسوب میشود چرا که متخصصان کشور توانستند برای اولین بار همزمان سه ماهواره داخلی را در مدار قرار میدهند. رکوردی که بهواسطه ماهوارهبر قدرتمند سیمرغ محقق شد.
سیمرغ، ماهوارهبر با سوخت مایع دو مرحلهای است؛ حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران بعد از پرتاب موفق امروز، در مورد به این ویژگی پیشرفته سیمرغ گفت: «پرتابگرهای سوخت مایع در قیاس با سایر پرتابگرها به لحاظ جرمی که میتوانند حمل کنند، بسیار استراتژیک هستند و ما برای رسیدن به اجرام بالا ناگزیر هستیم در این مسیر حرکت کنیم؛ خصوصا اینکه پرتاب امروز سبب تثبیت این موقعیت برای کشور ایران شده است.»
سید احمد حسینیمونس سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز امروز در خصوص مختصات فنی سیمرغ گفت: این ماهوارهبر در حقیقت ارتقا یافته ماهوارهبر سفیر است که از چهار موتور خوشهبندی(کلاستر) شده سفیر استفاده میکند. این ماهوارهبر بستری برای توسعه ماهوارهبرهای بزرگتر ما مانند سریر است که تا وزن بیش از یک تن را میتواند حمل کند.
ماهوارهبر سیمرغ چه ویژگیهایی دارد؟
سیمرغ در اواسط دهه ۹۰ در آشیانه وزارت دفاع جان گرفت و در اولین پرتاب خود بدون محموله تست موفق داشت، پس از آن چند بار دیگربهصورت آزمایشی پرتاب شد تا اینکه امروز هشتم آبان ماه ۱۴۰۲ در یک پرتاب موفق محموله خود را به مقصد رساند.
ماهوارهبر سیمرغ نخستین گام برنامه فضایی ایران است که در آن با انتقال ماهوارهها در مدار برگشت ناپذیر بیش از ۱۰۰۰ کیلومتری از سطح زمین علاوه بر افزایش طول عمر بسیار بالاتر برای ماهوارهها، زمان پوشش دهی بر کشور را هم به مقدار بسیار زیادی افزایش میدهد.
فناوریهای به کار گرفته شده در این ماهوارهبر همچون طراحی، ساخت، آزمایش، شبیهسازی، ایمنی، دقت و صحت عملکرد مراحل و تمام زیرسامانه (هدایت، کنترل، ناوبری، مخابراتی، تزریق ماهواره، موتورها، پمپها، حسگرها، رایانهها) نمونه ارتقا یافته ماهوارهبر سفیر است و امروز هفتمین نمونه آن توانست یک رکورد را در تاریخ صنعت فضایی ایران ثبت کند.
در این اینفوگرافی با ویژگیهای ماهوارهبر قدرتمند آشنا شوید:
پایان پیام/