لودر سایت
تهران ، ستارخان ، مرکز پارسیان الکتریک

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، اخترشناسان از توانایی تلسکوپ اقلیدس برای ثبت پیچیدگی‌های خیره‌کننده کیهان به‌عنوان اولین نمونه از تصاویر تمام رنگی شگفت زده شدند.

رنه لوریج، دانشمند پروژه اقلیدس، در بیانیه‌ای پیش از رونمایی از این تصاویر گفت: «ما قبلاً هرگز چنین تصاویر نجومی ندیده‌ بودیم که حاوی این همه جزئیات باشد. آنها زیباتر از آن چیزی هستند که ما انتظارش را داشتیم، و بسیاری از ویژگی‌های دیده نشده‌ در مناطق شناخته شده جهان را از نزدیک به ما نشان می‌دهند.»

این عکس‌ها ویژگی‌هایی را که قبلاً دیده نشده بود(حتی در برخی از اجرام کیهانی که روی آن ها بسیار مطالعه شده) را ثبت می‌کنند و به ستاره‌شناسان اطمینان می‌دهند که تلسکوپ در واقع آماده انجام وظیفه بلند پروازانه خود یعنی نقشه‌برداری از طرف تاریک و نامرئی جهان ما است.

امید این است که با مطالعه میلیاردها کهکشان که تا ۱۰ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارند، اسرار ماده و انرژی تاریک را کشف کنیم.

این تلسکوپ می تواند به بخش های بزرگی از آسمان نگاه کند مناطقی تقریباً ۱۰۰ برابر بزرگتر از آنچه تلسکوپ فضایی جیمز وب می تواند مشاهده کند. هر یک از تصاویر با وضوح بالای اقلیدس شامل بیش از ۶۰۰ میلیون پیکسل است که به اخترشناسان اجازه می دهد تا به وضوح جهان دور را ببینند. اقلیدس در مجموع یک روز زمان صرف کرد تا تمام ۵ جرم کیهانی را که در ادامه می‌بینیم، را ثبت کند.

کهکشان مارپیچی IC 342 که در تصویر بالا قابل مشاهده است، پشت دیسک کهکشان راه شیری ما قرار دارد

سحابی سر اسب که با نام برنارد B33 نیز شناخته می‌شود، ۱۳۷۵ سال نوری از ما فاصله دارد

تصویر خوشه برساووش که دانشمندان آژانس فضایی اروپا از این تصویر به‌عنوان انقلابی در عرصه نجوم یاد کرده‌اند

کهکشان کوتوله نامنظم با نام NGC 6822 که حدود ۱٫۶ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد

خوشه ستاره‌ای کروی NGC 6397 در فاصله ۷۸۰۰ سال نوری از ما و دارای مجموعه‌ای از صدها هزار ستاره است

پایان پیام/

نویسنده پست: محسن